Звук на банани - Едже Темелкуран

Звук на банани - Едже Темелкуран

- Код на продукта: Звук на банани 01
- Наличност: В наличност
Кол-во:
9,00 лв. Без данък: 9,00 лв.

Описание

Филипина, полуфилипинка-полупалестинка, е домашна по- мощница на възрастната ливанка Зейнаб. Те живеят в панелен блок в Източен Бейрут, който е приютил повечето от героите на романа. Тази жилищна сграда на хълма Жетави става герой на романа, играейки активна роля в живота на обитателите.
Авторката дори персонифицира Бейрут като жив участник в историята. И наистина: В Бейрут Филипина и Маруан се влюбват. Тук поч- ти всички наематели в блока на хълма Жетави са преследвани от тяхното сложно политическо минало. Пак в Бейрут, в па- лестинския бежански лагер „Шатила”, се срещат родителите на Филипина. Лагерът става неин първи дом и лобно място на баща й, доктор Хамза. Писмата, които той оставя на дъщеря си, са лирически и смислов акцент на книгата.
Туркинята Дениз среща в Париж ливанеца Зияд и двамата се отдават на романтична връзка. Зияд е писател, който планира да напише книга за Бейрут. Той носи със себе си дървена кутия с камъни, на които са изписани на арабски имената на геро- ите: Филипина, доктор Хамза, Зейнаб, Маруан... Камъните са разпръснати по леглото на евтин хотел в Париж и след време от тях ще оживее една история заедно с всичките си герои. Романът „Звук на банани” е история за любовта, разказана по разтърсващ начин.
Той е една импресия, богата на образи и звуци, която показва как любовта и политиката се преплитат в сърцето на Бейрут, разкъсано от болка и красота.

Автор: Едже Темелкуран
стр. 254, меки корици

Отзиви (0)

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: