Родословно дърво

Родословно дърво

- Код на продукта: Родословно дърво
- Наличност: В наличност
Кол-во:
14,99 лв. Без данък: 14,99 лв.

Описание

 
 
Мария Роса Лохо e сред най-известните и уважавани аржентински писатели. Книгите й са преведени на английски, френски, италиански, галисийски и тайски език и са получили редица награди, сред които Наградата за цялостно творчество на Асоциацията на аржентинските писатели, чийто пръв носител е Хорхе Луис Борхес.
Родителите на М. Р. Лохо са испански преселници след Гражданската война и са живеели с надеждата, че ще се завърнат в родината. Самата тя изгражда по-късно самосъзнанието на аржентинка. Затова темата за имиграцията, за скъсването с миналото и за повратностите на съдбата заема централно в много от книгите й.
Снимките на корицата са от личния архив на авторката.
 
Родословно дърво
 
Тръгвам. И пак ще замина. Ще се разкъсам, заминавайки. Като Янус, двуликото божество, пазителят на вратите и на ключовете, богът на всяко начало и на всеки край, който блуждае между настоящето и бъдещето.
 
 
Семейството е главният герой в романа, в който грабващите истории се преплитат като различните листа на едно и също дърво. Бащиният и майчиният клон са фрагментиран разказ за испанската диаспора, летопис на емиграцията от края на 19. век, но също и на трагедията на изгнанието, породена от другата трагедия – Гражданската война. Всички клонове на родословното дърво намират пресечна точка в съвремието, в гласа на родената в Америка дъщеря на Испания, която разказва историите. Без да каже почти нищо за себе си, авторката заявява собствената си идентичност – и испанска, и аржентинска, и го прави с поетическа интензивност, която успява да съчетае иронията и хумора с милосърдие, дълбоко разбиране и приглушена болка, за която няма лек. Повежда читателя през плетеница от изненадващи сюжети, чиито човешки, твърде човешки герои трудно могат да се забравят.
 
 
 
 

Отзиви (0)

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода в полето по-долу: